Babyteppe


Garn

6 nøster DROPS BABY MERINO 

Pinner

Rundpinne nr. 3

Oppskrift

Legg opp 219 masker. Strikk rillestrikk fram og tilbake 15 runder. Dette er den nedre kanten på teppet. De vertikale kantene på teppet er 10 masker brede. Stjernemønsteret er 29 masker bredt og 38 runder høyt. Stripene mellom stjernemønsteret er 5 masker brede og 7 runder høye. Kantene rundt teppet og stripene mellom stjernemønsteret strikkes i rillestrikk. Teppet er seks stjerner i bredden, og syv stjerner i høyden. Avslutt med 15 runder rillestrikk på den øvre kanten av teppet. 


Sorte ruter=vrang

Hvite ruter=rett

 

Følg meg på bloglovin

#strikk #strikke #strikking #baby #babyteppe #strikkeoppskrift
 

STAY CHIC – save the planet!

Det er ingen hemmelighet at vi nordmenn kaster alt for mye. Bruk- og kast-mentaliteten vår er rett og slett skremmende. I et forsøk på å gjøre en liten forskjell, bestemte jeg meg for å ta i bruk handlenett. Her har du meg – redder verden en plastpose av gangen! Men selvfølgelig fant jeg ikke noe handlenett som var like chic som meg. Derfor ble jeg pent nødt til å sy et selv.

Hvis du også har lyst til å være like chic og miljøvennlig som meg, kan du jo sy deg ditt eget handlenett. Det er lett som en plett!

Her er oppskriften jeg brukte som utgangspunkt: https://www.youtube.com/watch?v=5TLkoGelgxA

LYKKE TIL!

 

Følg meg på bloglovin

#diy #sy #bærekraftig #handlepose #håndarbeid


 

Myk og varm ullgenser med raglanfelling


Garn

9 nøster DROPS Merino Exstra Fine

5 nøster DROPS Alpaca Silk

Du skal strikke med både Merino Exstra Fine og Alpaca Silk sammen.

Pinner

Nr. 5. Rundpinne til bol og til ermer, samt 5 enkeltpinner.

Bol

Legg opp 160 masker. Strikk rettstrikk 100 omganger (eller til ønsket lengde). Sett over 8 masker på hver side av bolen på hjelpetråd. Dette er det området som kommer til å bli under armene. Husk å telle maskeantallet foran og bak på bolen nøye. Det skal være 72 masker foran på bolen, og 72 masker bak.

Ermer

Legg opp 30 masker fordelt på fire pinner. Strikk 20 omganger rettstrikk. Neste omgang utvider du med én maske på starten og én maske på slutten av omgangen. Strikk fire omganger rettstrikk. Gjenta dette til du har 52 masker. Bytt til rundpinne. Strikk 25 omganger rettstrikk. Sett over 8 masker fra undersiden av ermet på hjelpetråd.

Raglanfelling

Sett ermene og bolen på samme rundpinne. De 8 maskene du satte av på hjelpetråd på ermet skal da være inntil de 8 maskene du satte av på bolen. Lag 4 markører av et garn i en annen farge. Disse plasserer du på pinnen de fire stedene ermene møter bolen. Dette fordi det hjelper deg å holde orden på hvor du skal felle. Det kan også være lurt å ta en annen farge på markøren du plasserer på starten av strikketøyet, for å ha oversikt over hvilken omgang du er på. Strikk en omgang rettstrikk, og en omgang med felling. Gjenta til du har 64 masker igjen på pinnen, og fell av.

Fellingen gjør du på denne måten:

FØR markøren strikker du to masker sammen.

ETTER markøren tar du den første maske fra vestre pinne over på høyre, strikk den andre masken, og drar den første masken over den andre masken.

Underarmene

Sett alle maskene fra hjelpetrådene over på en pinne, annenhver fra hver side, og fell av. Sy pent igjen hvis det evt. blir noen hull.

Etterbehandling

Vask for hånd med Milo, skyll i kaldt vann og la tørke flatt. Kan kjøres på kort sentrifuge.

 

Følg meg på bloglovin

#strikk #strikke #ullgenser #strikkeoppskrift #raglan #håndarbeid

Ny blogg!

Velkommen til blogg.no! 🙂

Dette er det aller første innlegget i din nye blogg. Her vil du finne nyttig informasjon, enten du er ny som blogger eller har blogget før.

Trenger du litt starthjelp finner du våre hjelpesider her: http://faq.blogg.no/, og vår engasjerte supportavdeling er tilgjengelig (nesten) 24/7.

Bloggen
Ønsker du å gjøre den nye bloggen din litt mer personlig anbefaler vi at du fyller ut profilinfo, og velger et design som passer til deg. Vil du bare komme i gang med bloggingen kan du starte et nytt innlegg.

Hashtags
Blogg.no bruker hashtags for å samle innlegg som handler om samme tema. Hashtags gjør det lettere å finne innlegg om akkurat det temaet du søker. Du kan lese mer om hashtags her: http://hashtags.blogg.no/

Andre nyttige sider
Infobloggen: http://info.blogg.no/
Vårt regelverk: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html
Vilkår for bruk (ToS) og integritetspolicy: http://faq.blogg.no/?side=omoss

Nå som du har lest dette innlegget kan du redigere det eller slette det. Vær dog oppmerksom på at det alltid må være minst ett innlegg i bloggen for at den skal fungere – det er for eksempel ikke mulig å redigere designet uten at det finnes innlegg i bloggen.

Når du skal logge inn neste gang kan du gjøre det fra vår forside på http://blogg.no/.

Vi håper du vil trives hos oss!

hilsen teamet bak
blogg.no

blogg.no | logg inn | hjelp | regelverk | vilkår | om oss | kontakt oss | infobloggen