DIY vårskjorte


Broderte blomstermønstre har gjort sin innmarsj i motebildet denne våren. Så hvorfor ikke ta nålen fatt på egenhånd? Jeg kjøpte en enkel hvit skjorte på Hennes & Mauritz, og brukte Pinterest for å finne inspirasjon.

Jeg endte opp med dette mønsteret. Videre brukte jeg blåpapir for å overføre mønsteret til stoffet.


En syring er et must. Ringen holder stoffet stramt mens man broderer. Velg farger som du selv syns er fine. Jeg kjøpte en garnpakke med flere freshe vårfarger. Selv hadde jeg ikke brodert siden barneskolen. Derfor var et lite lynkurs nødvendig. Heldigvis er det ikke en ting man ikke kan lære på YouTube!

Når du er ferdig, gjenstår det bare å feste alle løse tråder på baksiden, og kjøre skjorten en runde i vanskemaskinen for å få bort merkingen etterlatt av blåpapiret. Så kan du stolt ta i mot skryt for den unike skjorten din!

Lykke til!

 

Følg meg på bloglovin

#diy #brodering #oppskrift #vårmote

 

 

Barnevotter i Selbustil

Størrelse: 1-2 år

Lengde: 17 cm

Bredde: 8 cm

Garn: DROPS Merino Exstra Fine (farge 01 og 08)

Pinner: nr. 2,5

Mansjett

Legg opp 36 masker i bunnfargen. Fordel på fire pinner, sett sammen og strikk rundt. Strikk fire omganger vrangbord 1 rett/1 vrang i bunnfarge. Strikk deretter striper:

1 omgang mønsterfarge

2 omganger bunnfarge

2 omganger mønsterfarge

2 omganger bunnfarge

1 omgang mønsterfarge

4 omganger bunnfarge

Skift til glattstrikk og strikk en omgang bunnfarge mens du øker med seks masker jevnt fordelt. Strikk diagram A. Strikk en omgang bunnfarge mens du øker med fire masker jevnt fordelt. 

Hånd og tommelkile

Start på diagram B og strikk henholdsvis høyre og venstre hånd. Strikk nederste delene av hånda med tommelkilen, og øk masker som vist på diagrammet til det er 52 masker. På neste omgang setter du av tommelmaskene, som er merket med ei mørkegrå rekke av ruter på diagram B. Sett av de 11 maskene på en hjelpetråd, og legg opp 11 nye masker på pinnen. Strikk resten av diagram B og fell av. 

Tommel

Plukk opp de 11 maskene på baksiden av tommelhullet, og sett maskene fra hjelpetråden over på pinner. Plukk opp 1 maske på hver side av tommelen, slik at du har 24 masker. Du skal ha 11 masker på pinnene på framsiden av tommelen, og 13 masker på pinnene på baksiden av tommelen. Strikk diagram C. 

Etterbehandling

Fest alle løse tråder på vrangsiden av votten. Stryk vottene med et fuktig tørkle. 

 

Følg meg på bloglovin

#strikk #strikke #strikkeoppskrift #oppskrift #selbuvotter #babyvotter #barnevotter #diy