Oppskrifter under arbeid

Disse tre er oppskrifter jeg jobber med for tiden. De er stadig under endring. Men jeg lover å legge de ut når oppskriften er ferdigstilt og produktet strikket. Helt til venstre har vi Tina. Denne er “under strikking” as we speak. Den strikkes hovedsaklig i rettstrikk, men har ribbestrikk på brystet, nederst på armene og langs den nedre kanten av bolen. Til den har jeg valgt å bruke Suri Alpakka fra Sandnes i fargen 2521 Sand. For de to andre har jeg ikke bestemt meg helt for garn ennå. Men jeg tror den midterste skal strikkes i Påfugl fra Dale i fargen 5563 Marine. Hele denne genseren skal strikkes i ribbestrikk. Hovedfargen i jakka til høyre skal være lysegrå, muligens melert. Tror jeg vil gå for en form for merinoull her. Til de hvite stripene skal jeg nok bruke Påfugl, enten i hvit eller natur. 

Jeg har aldri strikket med Påfugl før. Noen som har noen erfaringer? Andre tips til garn tas gjerne i mot!

 

Følg meg på bloglovin

#strikk #strikke #strikking #strikkeoppskrift #strikkegenser #strikkejakke #sandnesgarn #dalegarn #diy #ipadpro #applepencil #procreate

KONKURRANSE: Blir dette dine nye tøfler?

Du kan vinne disse fantastisk varme og myke tøflene. Og det er lett som en plett! Alt du trenger å gjøre, er to ting.

1. Dele dette innlegget på facebook.

2. Kommentere dette innlegget, og skrive at du vil vinne. Husk å legge ved mailadressen din, slik at jeg kan kontakte deg hvis nettopp DU vinner.

Tøflene er i størrelse 38, men du kan tilpasse størrelsen noe ved å bløtlegge tøflene og forme de på føttene. De er strikket i Fritidsgarn fra Sandnes, og fargen er 5930 -en nydelig lyseblå/isblå farge. Tøflene har også antiskli på sålene, for å holde en akseptabel avstand mellom parketten og rattata.

Trekningen vil foregå 1. februar.

LYKKE TIL!

 

Følg meg på bloglovin

#strikk #strikke #strikking #tøfler #konkurranse 

Strikkeoppskrift: Tovede tøfler


Garnet jeg har brukt er fra Sandnesgarn, og heter Fritidsgarn. Fargen er 5930. Du trenger 150 gram garn. Oppskriften passer til en skostørrelse 37-38.

Legg opp 50 masker på rundpinne nr. 5,5. Strikk rettstrikk fram og tilbake 39 omganger. Du skal strikke rett på rettsiden, og vrangt på vrangsiden. Fordel maskene likt på fire strømpepinner nr. 5,5, slik at du kan strikke rundt. (Nå kan du strikke rettstrikk hele veien til mål!) Du skal strikke 40 omganger før du begynner på felling. Fellingen gjør du på denne måten:

1. omgang:  Strikk 3 rette masker, og strikk de neste to maskene sammen. Gjenta hele veien rundt.

2. omgang: Strikk en runde rette masker uten å felle.

3. omgang: Strikk 2 rette masker, og strikk de neste to maskene sammen. Gjenta hele veien rundt.

4. omgang: Strikk en runde rette masker uten å felle.

5. omgang: Strikk 1 rett maske, og strikk de neste to maskene sammen. Gjenta hele veien rundt.

6. omgang: Strikk en runde rette masker uten å felle.

7. omgang: Strikk to og to masker sammen hele veien rundt.

8. omgang: Strikk to og to masker sammen hele veien rundt.

Nå har du 5 masker igjen. Klipp av tråden og dra den gjennom alle de 5 maskene. Trekk tråden inn på vrangsiden slik at tøffelen lukker seg i tuppen. Fest alle løse tråder på vrangsiden, og sy sammen tøffelen bak på hælen. Vreng og kast i vaskemaskinen med Milo på 60 grader, slik at de tover seg godt. 

Orginaloppskrift funnet hos borrowmyeyes.com

 

Følg meg på bloglovin

#strikk #strikking #strikke #diy #strikkeoppskrift #oppskrift #toving #tovet #tøfler