Strikkeoppskrift: Mathildegenseren

Garn

7  nøster Påfugl fra Dale Garn

Pinner

Stor rundpinne nr. 7

Liten rundpinne nr. 7

Strømpepinner nr. 7 

Flettepinne 

Plaggets mål

Overvidde ca. 110 cm

Hel lengde ca. 68 cm

Ermlengde ca. 45 cm

Bol

Legg opp 120 m på stor rundpinne nr. 7 med en tråd Påfugl. Strikk vangbord 5 cm. Strikk en omgang rett samtidig som du øker 22 m jevnt fordelt = 142 m. Strikk 13 m rett, strikk diagram A, og strikk 84 m rett til du er på begynnelsen av omgangen igjen. Fortsett til arbeidet måler ca. 40 cm. Sett de 71 maskene som utgjør bakstykket over på en annen rundpinne, og strikk forstykket fram og tilbake på pinnen til det måler 55 cm. Begynn fra rettsiden og strikk 28 m, fell 15 m og strikk 28 m. Husk å fortsatt strikke rett over rett og vrang over vrang. Hold av å strikke flettene når du begynner på fellingen for halsåpningen. Strikk hver side av halsåpningen ferdig hver for seg. Fell en maske ved halsåpningen hver 2. pinne til du har 19 m igjen på pinnen. Gjenta på andre siden av halsåpningen. Fell av. Strikk bakstykket frem og tilbake til det måler 59 cm. Husk å strikke rett på rettsiden og vrang på vrangsiden. Begynn fra rettsiden og strikk 24 m, fell 23 m og strikk 24 m. Strikk hver side av halsåpningen ferdig hver for seg. Fell en maske ved halsåpningen hver 2. pinne til du har 19 m igjen på pinnen. Gjenta på andre siden av halsåpningen. Fell av.

Ermer

Legg opp 26 m på strømpepinne nr. 7. Strikk vrangbord rundt til arbeidet måler 5 cm. Strikk en omgang rett samtidig som du øker 26 m jevnt fordelt = 52 m. Bytt til liten rundpinne nr. 7. Strikk 8 m rett, strikk diagram B/C, og strikk 8 m rett til du er på begynnelsen av omgangen igjen. Fortsett til arbeidet måler ca. 45 cm. Samtidig skal du øke en maske på begynnelsen av omgangen og en maske på slutten av omgangen hver 2. pinne til du har 80 m. Fell av når arbeidet har nådd ønsket lengde. 

Montering

Vreng bolen og ermene slik at vrangen kommer ut. Sy sammen over skuldrene, og sy i ermene. Fest alle løse tråder. 

Hals

Plukk opp de 15 maskene på forstykket og de 23 maskene på bakstykket på liten rundpinne nr. 7. Plukk opp 10 masker på hver side langs med halsåpningen foran, og 5 masker på hver siden langs halsåpningen bak, slik at du har 68 masker på pinnen. Må du plukke opp flere masker for å unngå hull, gjør du det. Strikk en omgang rettstrikk rundt samtidig som du feller masker jevnt fordelt, slik at du har 60 m på pinnen. Strikk vrangbord 11 cm. Fell av. Brett halskanten dobbelt mot vrangen og sy til med løse sting. 

Min er strikket med Påfugl i fargen 7901 Lys gul. Jeg har valgt å strikke sammen over skuldrene, i stedet for å felle av og sy sammen. Dette gir en nærmest usynlig søm over skuldrene. Du kan se video av hvordan man gjør dette her. Hvis du vil se hvordan man strikker flettestrikk, har jeg en instruksjonsvideo her.

 

Følg meg på blogloving

#strikke #strikkegenser #sommerstrikk #flettestrikk #påfugl #påfuglgarn #mathildegenseren 

Sol ute, sol på pinne.

Foreløpig har så og si hver eneste feriedag blitt tilbragt på balkongen med et strikketøy på pinnene, lydbok på øra og spf 30 på vikinghuden. I dag har jeg satt i gang med en ny oppskrift – Mathildegenseren. Valgte Påfugl denne gangen. Falt umiddelbart for denne lysegule fargen. Gleder meg til å se hvordan resultatet blir tilslutt. Legger ut oppskriften når jeg er ferdig.

Følg meg på blogloving

#strikke #strikkegenser #sommerstrikk #flettestrikk #påfugl #påfuglgarn 

Strikkeoppskrift: Tinagenseren

Garn

7  nøster Air fra Drops

6  nøster Tynn Silk Mohair fra Sandnes

Pinner

Stor rundpinne nr. 7

Liten rundpinne nr. 7

Strømpepinner nr. 7

Flettepinne

Plaggets mål

Overvidde ca. 100 cm

Hel lengde ca. 55 cm

Ermlengde ca. 48 cm

Bol

Legg opp 130 m på stor rundpinne nr. 7 med en tråd Air og en tråd Tynn Silk Mohair. Strikk vangbord 5 cm. Strikk en omgang rett samtidig som du øker 24 m jevnt fordelt = 154 m. Strikk rillestrikk 15 m, strikk diagram A, og strikk 92 m rilletrikk til du er på begynnelsen av omgangen igjen. Fortsett til arbeidet måler ca. 38 cm. Sett de 77 maskene som utgjør bakstykket over på en annen rundpinne, og strikk forstykket fram og tilbake på pinnen til det måler 53 cm. Begynn fra rettsiden og strikk 31 m, fell 15 m og strikk 31 m. Husk å fortsatt følge mønsteret. Strikk hver side av halsåpningen ferdig hver for seg. Fell en maske ved halsåpningen hver 2. pinne til du har 22 m igjen på pinnen. Gjenta på andre siden av halsåpningen. Fell av. Strikk bakstykket frem og tilbake til det måler 57 cm. Begynn fra rettsiden og strikk 27 m, fell 23 m og strikk 27 m. Strikk hver side av halsåpningen ferdig hver for seg. Fell en maske ved halsåpningen hver 2. pinne til du har 22 m igjen på pinnen. Gjenta på andre siden av halsåpningen. Fell av.

Ermer

Legg opp 28 m på strømpepinne nr. 7. Strikk vrangbord rundt til arbeidet måler 5 cm. Strikk en omgang rett samtidig som du øker 27 m jevnt fordelt = 55 m. Bytt til liten rundpinne nr. 7. Strikk rillestrikk 4 m, strikk diagram A, og strikk 4 m rilletrikk til du er på begynnelsen av omgangen igjen. Fortsett til arbeidet måler ca. 48 cm. Samtidig skal du øke en maske på begynnelsen av omgangen og en maske på slutten av omgangen hver 2. pinne til du har 67 m. Fell av når arbeidet har nådd ønsket lengde.

Montering

Vreng bolen og ermene slik at vrangen kommer ut. Sy sammen over skuldrene, og sy i ermene. Fest alle løse tråder.

Hals

Plukk opp de 15 maskene på forstykket og de 23 maskene på bakstykket på liten rundpinne nr. 7. Plukk opp masker langs med halsåpningen slik at du har et minimum på 60 m. Må du plukke opp flere masker for å unngå hull, gjør du det. Strikk en omgang rettstrikk rundt. Hvis du har flere enn 60 masker, feller du masker jevnt fordelt på denne omgangen, slik at du har 60 m på pinnen. Strikk vrangbord 7 cm. Fell av. Brett halskanten dobbelt mot vrangen og sy til med løse sting.

Du kan se bilde av genseren her. Min er strikket med Air i fargen 01 Natur fra Drops og Tynn Silk Mohair i fargen 1012 fra Sandnesgarn. Jeg har valgt å strikke sammen over skuldrene, i stedet for å felle av og sy sammen. Dette gir en nærmest usynlig søm over skuldrene. Du kan se video av hvordan man gjør dette her. Hvis du vil se hvordan man strikker flettestrikk, har jeg en instruksjonsvideo her.

 

Følg meg på blogloving

#strikk #sommerstrikk #drops #sandnesgarn #strikkegenser #tinagenseren 

Tinagenseren

Tinagenseren er strikket med en tråd Drops Air og en tråd Tynn Silk Mohair fra Sandnes. Dette gjør genseren perfekt for svale sommerkvelder. Den er varm og deilig, samtidig som den er utrolig lett. Den er lett fordi Air er et blowgarn. Plagg som er strikket i blowgarn, er mellom 30-35 % lettere enn plagg som er strikket med vanlig spunnet garn. 

Oppskrift kommer.

 

Følg meg på blogloving

#strikk #sommerstrikk #drops #sandnesgarn #strikkegenser #tinagenseren